Pécsi Máltai Csoport

frissítve 2020. március 18.

Leírás

A Pécsi Önkéntes Csoport a legnagyobb létszámmal van jelen a Régió életében, szerteágazó munkájukat részlegek formájában végzik. Járóbeteg ellátás kapcsán az OEP-pel kötött szerződés alapján térítésmentesen biztosít ellátást a rászorulóknak. Sokszor ingyenesen juttatott gyógyszerekkel, melyeket önerőből és adományokból biztosít. Modern diagnosztikai eszközökkel rendelkeznek, így a vizsgálatok nagy részét helyben tudják elvégezni. A szakellátásban 16 önkéntes orvos és 25 önkéntes asszisztens dolgozik. Jogi tanácsadás: Jelenleg a 6 önkéntesként dolgozó jogász látja el a feladatot. A jogi tanácsadásra érkező ügyfelek legtöbb esetben nyugdíjjal kapcsolatban keresik fel a jogászokat, de az elmúlt év során az esetek megoszlása szerint, több mint 60 különböző ügyben segíthettek.
Szociális csoport: A szociális csoport önkéntesei két területen segítik a rászoruló embereket. A nagyobb része a hajléktalan emberek ellátásában segít, míg a másik csoport fogadja az adomány illetve segítség kérőket. Hajléktalan csoport: A Pécsi Csoport tevékenységén belül hosszú múltra tekint vissza a hajléktalan emberekkel való törődés. A 2006-os évtől intézményes formában, hajléktalanok nappali melegedőjeként működési engedélyt kapott. Az önkéntesek szorosan bekapcsolódnak az intézmény munkájába, felelősek az étkeztetésért, ügyintézést, lelki segítségnyújtást végeznek. Az intézmény a hét minden napján 8-tól 16 óráig várja a betérőket.
Az intézménybe betérők nem csak saját ételüket fogyaszthatják el, hanem hideg élelmet (szendvics, zsíros kenyér, májkrémes kenyér) és teát is kapnak a nappali melegedőben. Lehetőség van tisztálkodásra, mosásra, ruhapótlásra is. Segítséget nyújtanak hivatalos ügyek intézésében, postacímet létesíthetnek nálunk, valamint csomagőrzési lehetőség is van. A nappali melegedő mellett a téli krízis időszakban 20 fő részére időszakos menedékhelyet működtetnek. Az éjszakai nyugodt pihenés biztosításával, szociális munkával támogatva igyekeznek segíteni rehabilitációjukat, mun?


Kulcsszavak:
Humanitárius szervezet, Egészségügyi szolgáltatás, Lakossági szolgáltatás
Szolgáltatások
Egészségügyi szolgáltatások, Fogyatékkal élők ellátása, Gyermekek ellátása, Családok ellátása, Hajléktalanok ellátása, Idősek ellátása, Lakossági szolgáltatások, Szenvedélybetegek ellátása
Pécsi Máltai Csoport a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Pécsi Máltai Csoport

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook

Közelben található Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kirendeltségek

  1. Janus Pannonius U. 6.
    7621  Pécs
  2. Janus Pannonius U. 6.
    7621  Pécs
  3. Apafi U. 99-101
    7629  Pécs
Az összes Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kirendeltsége Pécs településen