Baranya Megyei Ipartestület Szövetsége, Pécs

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Telefon: 72-515-273. Az országban az elsők között, 1885. novemberében alakult meg a Pécsi Ipartestület. Megalakulása óta fontos szerepet játszik a baranyai megyeszékhely társadalmi életében, ahol mindig is hagyománya volt a civil szervezetek működésének.
Az iparosokat tömörítő szervezet jelentős összeget adományozott a Nemzeti Színház felépítéséhez, a Kossuth szobor felállításához, az 1907-ben megrendezett országos ipari kiállítás szervezéséhez. A német megszállás után, 1944. március 19-től nem tevékenykedhettek tovább, hatalmi szóval felfüggesztették működésüket.
Az iparosok - állami irányítás mellett - ekkor hozták létre a Kisiparosok Országos Szervezetét, a KIOSZ-t, amely csaknem 4 év évtizeden át működött.


Cégleírás
1990. május 28-án a KIOSZ helyi szervezetének tagjai megalakították a Pécsi Ipartestületet, fontos feladatuknak tekintették a hajdani ipartestület szellemi örökségének továbbvitelét. Jelenlegi székházuk elődjét Pécsett, a Rákóczi út 24. szám alatt 1905-ben vásárolták meg, ezt később jelentősen átalakították. Az új iparosházat a 80-as évek elején maguk az iparosok építették.
A Pécsi Ipartestület jogilag önálló munkaadói és szakmai érdekképviselet az ügyvezető igazgató közvetlen szakmai irányításával. Feladata a kisvállalkozások, a kézműves szakmát folytató vállalkozó érdekképviselete, érdekvédelme. Meghatározó szerepe van a szakképzésben és a mestervizsgáztatásban. Képviselteti magát a gazdasági s társadalmi élet különböző területein.
A feladatok megoldását megválasztott társadalmi tisztségviselők, az elnök, s az elnökség tagjai segítik. Ők a testület szakosztályainak vezetői. A testület jelenleg 10 szakosztályba sorolja az iparosokat.
Kulcsszavak:
Adótanácsadás, Környezetvédelem, Pályázatírás, Érdekképviselet, Pályázatfigyelés, Kisvállalkozások, Ipartestület, Szakképzés, Jogi tanácsadás, Pénzügyi közvetítés, Munkahelyi biztonság, Családi vállalkozás, Eu együttműködés, Iposz, Mesterlevelek kiadása, Mikrovállalkozások, Mikrovállalkozások versenyképességének növelése, Munkaadói szövetség, Országos érdekvédelem, Pályázat elbírálása, Szakmai szövetségek, Családi vállakozások versenyképességének növelése, Kézművesvállalkozások versenyképességének növelése
Baranya Megyei Ipartestület Szövetsége a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Baranya Megyei Ipartestület Szövetsége

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Várady Antal Utca 7/2.
  7621  Pécs
  (72) 310 037
 2. József Attila Utca 10.
  7623  Pécs
  (72) 211 600
 3. Ferencesek utcája 7/b.
  7621  Pécs
  (72) 898 378
 4. Ferencesek utcája 7/b.
  7621  Pécs
  (72) 898 378
 5. Jókai Utca 13
  7621  Pécs
  (72) 954 886
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete